Jeg elsker bare rabarber og kan spise dem hele sommeren, men man er jo nødtil at variere det lidt hvordan man spiser det. I den seneste tid har jeg spise det som grød med mælk, som kompot til kød og som kage med makroner og flødeskum, mums, mums.
Men her i weekenden skulle der prøve noget nyt, tænkte at jeg måtte prøve en kølende rababerkage så her kommer opskriften.
Rabarberkompot
300g rabarber
150g sukker
1 tsk vaniliesukker.
2 spsk vand
Rabarber snittes og kommes i gryde med de øvrige ingredienser, koges 5-10 min. Lad køle
Is
2 æggeblommer
2-3 spsk sukker
½ tsk vanilie
1/4 l fløde
Pisk æggeblommer,sukker og vanilie let og luftigt. Pisk fløden og vend det sammen.
Marengs
2 æggehvider
150 g sukker.
Pisk hviderne stive og tilsæt sukker af 5-6 gange så det bliver en sej masse. Sprøgt ud på en plade med sprøgtepose og bage i 125 grader varm ovn i 60-90 min alt efter hvor store de er.
Kom kompot i bunden af et glas, top med et par kugler is og læg marengs øverst.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar